Lidt om Beagelou

Kennel Beagelou er et nystartet lille opdræt af beagler. Vi har på nuværende tidspunkt fire beagler. Vores yngste tæve Willa er vores første avlstæve og fik d.19.10.13 sit første kuld på 6 hvalpe - d.6.9.15 fik hun sit andet kuld, også bestående af 6 skønne hvalpe. Læs mere om kommende hvalpe her

Jeg er vokset op med en beagle og lærte kun flere beagler at kende da min mor gik til træning med Samson hos Tine Wirenfeldt i Ry. Eftersom jeg var med hver gang spurgte Tine mig om jeg ikke ville låne en af hendes hunde og træne med. Fra den gang vidste jeg, at når jeg selv skulle have hund engang skulle det være en beagle.

I 2006 var min kæreste og jeg så heldige at finde det perfekte lille byhus, og den dag vi fik at vide at salget gik igennem kontaktede jeg kennel Noble Hound for at bestille en hvalp. Heldet var med os, Tine ventede hvalpe og vi blev skrevet op til en hanhund.

Planen var at vores kommende hanhund skulle bruges til træning, og vi faldt pladask for den største hanhund i kuldet. Størrelsen betød jo ikke noget, da han ikke skulle bruges til udstilling. Vi endte dog alligevel med at udstille ham nogle gange, og jeg blev da også lettere bidt af udstilling.

Da Oscar var 12 uger besluttede vi os for at én beagle ikke var nok. Og da jeg nu var blevet mere interesseret i udstilling og avl skulle den næste hund være en tæve. I 2008 ventede Kennel Tricksy hvalpe og vi blev skrevet op til en tæve med henblik på udstilling og evt. avl, samt selvfølgelig træning. Valget faldt på Svea, og det valg er vi bestemt godt tilfreds med, selvom vi dog har valgt at hun ikke skal have hvalpe.

I 2010 var vi så heldige at få mulighed for at få en tæve fra Kennel Sopwith Camel efter nogle linier jeg længe havde sukket efter. Willa er efter Sopwith Camel's Heavenly Rosalind og Nedlaw Barbarian. Hun er en utrolig køn pige, med et meget mildt temperament. Udover at være en utrolig køn pige er hun også meget dygtig til schweiss og vi skal nu igang med at træne frem mod 20t/1000m.

I oktober fandt vi det ultimative drømmehus i Them udenfor Silkeborg. "Godset" som gården går under ligger fantastisk lige op til en lille skov og omgivet af vores 10 tønder land. Her er plads til Christoffers firma og jeg har langt om længe fået min egen træningsplads og kører derfor hold herhjemme. Læs mere om træning her.

Vi nyder alle at være rykket på landet! Og det gør da heller ikke noget at vi har haft mulighed for at indhegne 4ha jord, så hundene dagligt kan komme ud og rende løse. Nu er dyreholdet også blevet udvidet med 14  høns!

Målet med vores opdræt er at avle sunde, velfungerende og racetypiske beagler. Det er utrolig vigtigt for os at hundene der bliver brugt i avl har et super temperament, således at dette også gives videre til hvalpene. Derudover bliver hundene selvfølgelig avlsgodkendt efter Beagleklubbens gældende regler. 

Jeg har i marts 2014 gennemført DKK's opdrætter uddannelse.

Jeg er meget aktiv i Beagle Klub regi. Jeg har siddet i regionsledelsen for region Østjylland siden 2009. Region Østjylland forsøger at være en aktiv region med flere tilbud til Beagle Klubbens medlemmer. Derudover har jeg siden 2012 været formand for lydighedsudvalget. 

I 2013 er vores hundeflok blever udvidet med Ob-La-Di's Light of Baruch - i daglig tale kaldet Elliot. Han er co-owned med min meget gode veninde Marie Louise Nielsen, indehaver af kennel Maruby. Elliot vil få sin debut i udstillingsringen i starten af 2014 og vi er meget spændte på hvordan han udvikler sig. Vi er meget taknemmelige for at Morten har solgt os denne skønne dreng!

I 2015 færdiggører Louise sin uddannelse som Fysiologisk Hundemassør - den første af flere uddannelser og kurser indenfor genoptræning af hund. Derudover er Christoffer og Louise indehaver af webshopppen www.dogsrus.dk.
Willa vinder sit andet cert på juleudstillingen 2012 under dommer Gerner Hahn Sørensen.

Lidt om Louise

Jeg er 31 år og bor i Them sammen med min kæreste gennem 13 år, vores søn og tre dejlige beagler.

Jeg er uddannet molekylær biolog (cand.scient) ved Århus universitet. 
Jeg er uddannet lydighedsinstruktør for klasse I ved DSS (dressur samarbejdende specialklubber). Udover det er jeg også uddannet hvalpe- og rally lydighedsinstruktør.

Lidt om Christoffer

Er uddannet VVS installatør og startede i 2006 sit eget firma Gjessø VVS. På nuværende tidspunkt har han to svende ansat.

Christoffer hjælper Louise med hundene, men træner ikke noget med dem. Han er dog med til de fleste aktiviteter.

Se Christoffer's hjemmeside her

 

Kennel Beagelou | Sepstrupvej 13, Them - Denmark | Tlf.: +4522239685